Безопасни слънчеви бали. Super City Block на Clinique

Не е изненада, че през лятото кожата ни изисква специални грижи, защото трябва да я предпазим от слънчевата радиация. По принцип слънцето и неговите лъчи не са опасни, при условие, че човек се излага на тях внимателно. Как да се грижим за кожата, за избегнем слънчевите изгаряния и да придобием хубав слънчев тен едновременно? Например, можем да използваме слънцезащитни кремове. Този вид козметични продукти за създадени, за да създадат един вид прозрачна защитна бариера, предпазваща кожата ни. По този начин, слънчевите лъчи премиват през тази бариера, само колкото са стимулират синтеза на витамин Д и естествения по-кафяв нюанс на кожата. Освен това слънцезащитните кремове се борят с бръчките, пигментните петна и образуването на слънчеви изгаряния. Особено важно е, че този вид филтри ни предпазват от развитието на кожни болести като меланома и рак на кожата.

CliniquecityЕдин от тези чудодейни кремове в Super City Block на Clinique. И за да бъдем точни, пълното име на този продукт е Super City Block Oil – Free Daily Face Protector Broad Spectrum SPF 40. Първото, което трябва да отбележим е, че този продукт е създаден за всички видове кожа. Второто е, че този слънцезащитен крем може да се използва самостоятелно или като основа за грим. Super City Block на Clinique трябва да се използва само върху чиста и суха кожа на лицето. Преди нанасянето му се препоръчва да се кожата на лицето да се ексфолира, защото кремът може да направи сухите части на лицето, както и другите несъвършенства по-видими. Продуктът трябва да се втрие в кожата с пръстите, след използването на овлажняващи или почистващи продукти, но не и след грима. Друго важно предимство на този козметичен продукт, е че лесно се маха от кожата с помощта на всеки продукт за почистване на грим. Освен всичко до тук, Super City Block не съдържа мазни субстанции и се абсорбира лесно дори и в най-дълбоките слоеве на кожата.

Super City Block на Clinique притежава висок UV-филтър – SPF 40, който защитава кожата от вредните UVA и UVB лъчи. Допълнителна защита се подсигурява от наличието на антиоксидантите, включени е състава на този продукт. Тяхната цел е да елиминират негативните ефекти на слънцето, да противодействат на образуването на бръчки и да забавят процеса на стареене на кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *