Искате ли да имате безупречен грим? Избягвате ТЕЗИ грешки

Допускане на грешки при направата на грим може да се случи на всеки. Дори световноизвестните знаменитости не могат да избягат от това. Въпреки това е нормално, ако се случва от време на време, когато не го правите несъзнателно и постоянно. Ако искате да знаете какво да избягвате при нанасяне на грим – разгледайте нашето ръководство за красота. Кой знае – може би благодарение на него ще започнете да нанасяте своя грим като професионалист?

7 грехове в грима – внимавайте, може би Вие извършвате някои от тях!

1. Липса на подходящ хидратиращ крем

Това е много често срещан „грях“: много жени измиват лицето си с гел или пяна и не използват никакъв крем. Това е лесен начин да изсушите кожата си или да влошите състоянието й, което да доведе до продуциране на прекомерно количество себорея. Липсата на овлажняване на лицето, покрито с грим, също намалява защитните му функции и допринася за загуба на еластичност и (за съжаление) състарява по-бързо. В допълнение, фон дьо тенът, приложен директно върху кожата, възпрепятства „адхезията“, като целият грим е по-малко издръжлив.

2. Неподходящ цвят на фон дьо тен

Дори и най-добрият фон дьо тен може да развали целия ефект, ако не е добре съобразен с цвета на кожата. Дамите често използват един и същи цвят фон дьо тен през цялата година, забравяйки, че кожата загаря през лятото и има различен нюанс, докато през зимата става по-бледа. Ето защо, за да не се получи „ефект на маска“ върху лицето и нюансът на кожата Ви да отговаря перфектно на цвета на кожата на шията – винаги използвайте „лятна“ и „зимна“ версия на фон дьо тен. Ако имате проблем с избора на най-подходящия – помолете гримьор или квалифициран продавач за помощ.

Добро решение е и закупуването на BB или CC крем – той се адаптира перфектно към цвета на кожата и освен това се грижи и изравнява тена.

3. Прекалено много коректор

Коректорът е невероятен продукт – маскира тъмни кръгове под очите, зачервявания, несъвършенства, пъпки и разширени вени. За съжаление, често в гнева и борбата с несъвършенствата, ние сме склонни да прекаляваме с количеството и да нанасяме твърде много – най-често може да се види на деликатната кожа под очите. Голяма доза коректор утежнява кожата на клепачите и вместо да се погрижи за нея – предизвиква появата на бръчки и намалява гъвкавостта на кожата. Не забравяйте, че коректорът трябва да прикрие несъвършенствата и да се смеси добре с кожата и фон дьо тена. Ако има прекалено много – вместо да прикриваме това, което искаме да скрием, то ще привличаме още повече внимание към несъвършенствата на кожата.

4. Твърде подчертано оформяне на лицето

Понякога преувеличението е в природата ни. В преследването на перфектен външен вид, ние нанасяме не само прекалено много коректор, но също така често подчертаваме лицето си твърде много. Случва се така, че не успяваме да слеем добре линиите между по-светлите и по-тъмните тонове на контуриращата козметика. Така лицето придобива твърде остри и ясни черти, които ни карат да изглеждаме по-възрастни. Контурът на лицето е най-добре да се прави внимателно, като се нанасят малки количества козметика и постепенно (умерено) този ефект се усилва.

5. Мръсни четки, гъби и Beauty blender

Да, вярно е, че четките за грим не трябва да се мият всеки ден, но не забравяйте, че освен бактериите и микробите, които имат неблагоприятен ефект върху външния вид на кожата, има и останки от продуктите, които със сигурност не допринасят за хубав и перфектен грим. Ако сте нанесли пурпурни сенки предния ден, а днес нанасяте лек, ванилов оттенък – можете да очаквате останките от вчерашното виолетово да се окажат на клепача Ви.

Основни четки трябва да се мият често, тъй като остатъците от мазния фон дьо тен могат да се нанесат върху лицето и да се образуват неприятни петна. Ето защо, в допълнение към хигиенните причини – измиването на четките има допълнителен, функционален аспект.

6. Използването на молив за устни в неподходящ нюанс

Моливът за устни е доста специфична козметика. Да, той запазва червилото там, където трябва да е, но е добро решение само за кратък период от време. След няколко часа ние често „изяждаме“ червилото, а моливът за устни, който често е по-дълготраен – привлича вниманието, като оставя отчетливи и неестествени линии около устните.

За да се избегне този ефект, направете контур на устните с избрания молив за устни, след това внимателно го нанесете върху цялата повърхност на устните, едва тогава можете да продължите напред и да нанесете червило в избрания цвят, съчетаващ се с молива.

7. Лошо нанесен руж по бузите

Ако нанесете прекалено много хайлайтър, той просто ще създаде силно озаряване на лицето, което ще предизвика стробинг ефект, но неадекватното прилагане или твърде големите количества руж ще доведе до гротесков ефект. Лицето Ви ще изглежда изкуствено, малко утежнено и уморено, като междувременно действието на ружа по бузите е различно: лицето трябва да изглежда по-младо, свежо и отпочинало. Ако не знаете къде да го нанесете – разпънете показалеца и палеца си, маркирайте линиите от върха на ухото до върха на носа и леко нанесете руж по тези линии. Тънката линия трябва да започва от ухото и да стига чак до бузата.