Как да се отървете от твърде интензивния слънчев загар? Най-добрите домашни средства

Лятото е идеално време за дълго излагане на слънчевата светлина, което означава, че лесно можете да отидете твърде далеч със слънчевите бани. Не знаете как да се отървете от твърде силния слънчев загар? Не бива да се тревожите – просто потърсете изпитани начини да избелите потъмнялата си кожа.

Жените са големи фенове на слънчевите бани, защото златистият нюанс на кожата ги кара да си мислят за тропическа лятна ваканция. Леко загорялата кожа е зашеметяваща, сияйна, перфектно се съчитава с дрехи в светъл цвят. Освен това, петна – които са по-видими на светлата кожа – са замаскирани.

За голямо съжаление, интензивният тен има своите слаби страни – добавя години, вместо да ни прави да изглеждаме по-млади. За да влоши нещата, слънцето прави кожата суха и ускорява стареенето. Ако е възможно, стойте далеч от силното слънце, като избягвате да оставате на слънчева светлина дълго време, използвайте слънцезащитни продукти, които се грижат за правилната хидратация и подхранване, така че кожата да се регенерира непрекъснато.

И все пак… ако се случи така, че си имаме проблеми със слънцето, какво можем да направим? Как да премахнете нежелания тен?

НАЧИНИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА СЛЪНЧЕВИЯ ЗАГАР

Ексфолиране

Редовната употреба на скраб е най-лесният начин да се отървете от твърде интензивния слънчев загар. Не е необходимо да бъде професионална терапия – правилната домашна ексфолираща смес ще свърши работа. Кафява захар, морска сол, малинови семена или разбит овес могат да действат като ексфолиращи агенти. Използвайте като основа любими масла (подхранващи), кисело мляко (успокояващо дразнения) или мед (великолепен овлажнител). Домашно приготвеният ексфолиатор за намаляване на тена трябва да бъде обогатен с допълнителни изсветляващи съставки, напр. лимонов сок, щипка куркума или настойка от лайка. Защо ексфолиацията е перфектен начин за намаляване на слънчевия загар? Защото тенът е промененият цвят на кожата, който изчезва заедно с мъртвите кожни клетки. По време на клетъчното обновяване се формират нови клетки със стандартна пигментация. Можете да изчакате, докато тенът изчезне естествено, но все пак ще го отстраните по-бързо, като ускорите премахването на мъртвите кожни клетки с ексфолиант.

Група гъба за баня

Използването на скраб не е единственият начин за ексфолиране на кожата. Опитайте и други средства като ексфолираща ръкавица. Масажирането на кожата по време на баня е блестящ начин за намаляване на слънчевия загар. Това обаче не може да бъде обикновен масаж Използвайте груба гъба или четка. Въвеждането на толкова просто приспособление в ежедневната ви програма за красота, ви позволява без усилие да се отървете от ненужните мъртви клетки, да изгладите кожата и да стимулирате кръвния поток и клетъчното обновяване. По този начин бързо намалявате нежелания тен, лесно изсветлявайки кожата си.

Избелващ крем

Друг ефективен трик – избелващи кожата кремове, предназначени за хора, борещи се с пигментационни петна. Тъй като слънчевият тен не е нищо друго освен ефекта от променения цвят на кожата, добрият изсветляващ крем със сигурност може да ви помогне да се отървете от него. Как действат избелващите кремове? Те се основават най-вече на състава на естествени ексфолиращи киселини, витамин С и хидрохинон – избелваща съставка (имаща подобни свойства на екстракт от къпина или малина, които могат да бъдат добър заместител). За съжаление, недостатъкът на тези кремове е необходимостта от редовна и дългосрочна употреба за видими резултати.

Лимонов сок

Лимоновият сок е наистина ефективна и (най-вече) лесно достъпна съставка с изсветляващи кожата качества. Освен да го добавите към домашно приготвени ексфолианти, опитайте да направите тоник от лимонов сок. Нужен ви е прост фин пресен лимонов сок с вода, с който да обтриете кожата с памучен тампон. Лимонът съдържа много витамин С, който изсветлява обезцветената кожа и минимизира видимостта на слънчевия загар. Съществено е да се използва заедно със силни овлажнители, защото лимоновият сок изсушава кожата. Освен това се препоръчва да се използва лимон преди лягане. Използван през деня, той предизвиква раздразнения, защото прави кожата чувствителна към слънцето.

Домашно приготвени избелващи маски за лице

Не на последно място, домашните маски ефективно изсветляват кожата и правят интензивния тен да избледнее. Те са по-безопасни от кремовете, защото именно ние решаваме техните съставки и обикновено се насочваме към натурални такива. Ето най-ефективните маски за изсветляване на загоряла кожа:

Маска с лимон и алое

Смесете супена лъжица лимонов сок с две смачкани листа от алое. Можете също така да добавите гел от алое, което улеснява подготовката. Нанесете маската върху загорелите петна, изчакайте няколко минути и изплакнете с вода. Тази смес прави кожата по-светла и може да се използва 2-3 пъти на ден.

Маска с краставица и магданоз

Краставиците и свежият магданоз имат отлични избелващи свойства. Смесете шепа пресен магданоз с краставица. Можете да добавите малко лимонов сок и натурален мед, който доставя достатъчно влага. Трябва да прилагате тази маска всяка вечер, за да видите по-светла кожата си след няколко дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *