Кафяви очи – най-добрите идеи за грим. Перфектен грим за кафяви очи

Съчетаването на грим, особено сенки за очи, с цвета на очите може да бъде сложно и проблемно. Ако очите Ви са кафяви и не сте сигурни кои нюанси трябва да използвате, продължете да четете статията. Тук ще намерите някои полезни трикове и вдъхновения за грим.

Какъв грим за очи подхожда най-добре на кафявите очи?

Изглежда, че жените с кафяв цвят на ириса имат най-широката гама от възможности по отношение на цветовия избор на сенки. Почти всички нюанси им отиват. Ако очите Ви са кафяви, можете просто да съчетаете цвета на сенките за очи с облеклото, което носите.

Въпреки това, ако имате кафяви очи, има един много важен фактор, определящ избора на нюанси, които могат да бъдат нанесени върху клепачите. А именно, трябва да определите нюанса на очите си. За да стане по-ясно, ако очите Ви са с лешников цвят или пък с по-топли нюанси, гримът за очите, който ще нанесете, също трябва да бъде топъл. Ако забележите по-скоро тъмни, шоколадови или хладни нюанси, сенките трябва да бъдат в по-хладни тонове.

Грим за кафяви очи Тонът на тена

Друг определящ фактор, който влияе върху последния ефект на грим за очите, е нюансът на Вашия тен. Разберете дали кожата на лицето Ви е в по-хладен или в по-топъл тон, и изберете съответстващи сенки за очи. За да стане по-ясно, топлият, маслинов тен си отива с топли цветове – златно, бежово, прасковено, маслиново и ванилия. По-хладният тен ще изглежда по-добре със сини, тъмносини, бронзиви и лилави нюанси.

И двата типа тен изглеждат добре с „нюд“ нюанси.

Грим за кафяви очи. Мигли

Миглите на кафявите очи често са тъмни, затова е по-добре да не ги покривате с кафява спирала, защото нюансът на миглите ще избледнее пред този на ириса. В резултат на това миглите няма да бъдат подсилени и подчертани. Поради тази причина най-добре е да опитате вечната класика – черна спирала.

Ако искате да добавите малко екстравагантност, можете да опитате с друг (тъмен) нюанс на спирала. Например, можете да опитате тъмнозелена, тъмносиня или тъмновиолетова спирала. По принцип, синята спирала, която има хубав нюанс (метличина), също би следвало да изглежда добре като част от грима за кафяви очи. Единственото условие тук е, че този син цвят трябва да бъде добре пигментиран.

Дневен грим за кафяви очи. Какви цветове да изберем?

Този грим за очи изглежда най-добре, ако използвате неутрални сенки за очи. Всички матови нюанси или нюанси с фин, сатенен завършек ще направят същото. Ярко искрящите перлени нюанси са по-подходящи за вечер, а ако сте фен на този вид нюанси, можете да ги използвате, но деликатно. Просто за фино подчертаване на клепача. Например, можете да използвате светъл бежов перлен нюанс за нанасяне върху вътрешния ъгъл на окото.

Освен това, с изключение на светли и тъмни бронзови нюанси (които съвпадат с хладен или топъл тон на кожата), можете да си играете със сиви, тъмносини или зелени нюанси за ежедневен грим за кафяви очи.

Дневен грим за кафяви очи. Как да го нанесем?

Ето една идея за дневен грим за кафяви очи:

  1. Нанесете грунд за сенки. Благодарение на това ще удължите живота на сенките.
  2. Нанесете много лек, матов ванилов нюанс точно над арката на челото. Можете също да нанесете и върху вътрешния ъгъл на окото, за да изсветлите външния си вид.
  3. Покрийте горния клепач със светлокафяв цвят (когато ирисът Ви е светъл, меден нюанс) или тъмнокафяв (ако ирисът Ви е тъмен, шоколадов нюанс). Можете да използвате нюанса само върху горния клепач, или да усъвършенствате цялата зона. За да го направите, нанесете върху гънката, започвайки от около 2/3 от цялата гънка (външния ъгъл на окото). Благодарение на това ще постигнете ефекта на котешки очи.
  4. Използвайте молив за очи, чийто цвят е с един тон по-тъмен от нюанса върху клепача. Нарисувайте линия в основата на миглите и се опитайте да я смесите деликатно (можете да използвате Q-връх). Можете да направите същото и с долния клепач. Ако искате да подобрите очите си още повече, можете да нанесете сенки за очи с подобен цвят.
  5. Покрийте миглите си с черна спирала. Ако искате да направите своя грим изключителен, можете да опитате със спирала с друг тъмен цвят.

Вечерен грим за кафяви очи. Как да го нанесем?

Основата за вечерния грим може да бъде описаната по-горе дневна версия на грим за очи. Този вид грим може да бъде подобрен, ако опитате други нюанси на молив за очи, или подчертаете външния ъгъл на окото, като използвате нюанси на дръзки цветове като виолетка, лазурни нюанси, сиви цветове, комбинирани с перлени нюанси или популярните през този сезон металически нюанси. Когато нанасяте вечерен грим върху кафяви очи, можете да подчертаете арката на веждите и вътрешния ъгъл на окото, като използвате перлени, блестящи нюанси, които осигуряват интензивен ефект.

Все пак, имайте предвид, че колкото по-наситен грим за очи нанасяте, трябва да използвате по-малко наситено червило. Когато правите тежък грим за очите, като опушен грим, изберете леки нюанси на червило, които са подобни на естествения Ви цвят на устните. Матово или сатенено червило е идеалният избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *