Ода на изтънчеността: естествено изглеждащ грим, който подобрява Вашата красота

Има дни, когато не усещате желание да „претоварвате“ лицето си с твърде много грим. Всъщност желаете да изглеждате така, сякаш изобщо нямате грим. Тогава ще видите тези малки дефекти… нездрава кожа… тъмни кръгове под очите… Оказва се, че не се нуждаете от цялостен грим или много цветни продукти, за да изглеждате блестящи, свежи и зашеметяващи. Няколко прости движения и хитри трикове ще проработят, за да подобрят Вашата красота и това да Ви придаде напълно естествен вид. Как? Добре дошли в Земята на изтънчеността.

Гримът, който не съществува

Тайната на изтънчения грим е в перфектното прикриване на всички несъвършенства и подобряване на красотата на кожата, като същевременно запазвайки грима почти незабележим. Ако не сте смели, значи „невидимият“ грим е подходящ за Вас.

Изключително лесен за нанасяне и освен това отнема малко време. Не се нуждаете от много козметика; тайната се крие в правилния избор. Как да нанасяме грим, който изглежда така?

Какво Ви е необходимо, за да направите „невидим“ грим?

  1. Течен коректор
  2. Грунд за грим
  3. BB или CC крем (можете да се откажете, ако не искате продукти, подобни на фон дьо тен)
  4. Спирала за вежди
  5. Спирала за мигли
  6. Прозрачна пудра (бамбукова, оризова или минерална)
  7. Изтънчен руж

Естествено изглеждащ „невидим“ грим – стъпка по стъпка

1. Почистете лицето си с гел, пяна или мицеларна вода, избършете го с тонер, съобразен с Вашия тип кожа.

2. Нанесете грунд върху кожата на лицето. Ако кожата Ви има склонност към омазняване – изберете матираща основа. Ако е суха или уморена, вземете изсветляващ грунд. Трябва да внимавате да не нанасяте прекалено много, защото продуктът ще се уталожи в гънките на кожата, създавайки неестествен ефект. Капка колкото грахово зърно е достатъчна за покриване на цялото лице. Презицно нанасяйте грунда с върховете на пръстите си.

3. Ако тъмните кръгове под очите или подпухналите очи са Вашите редовни проблеми – опитайте с коректор за под очите. Тъй като гримът Ви трябва да е изтънчен, консистенцията на коректора е ключът към успеха: трябва да е гладка, леко водниста и идеално съобразена с тена на кожата. За тази цел се правят течни коректори. Нагласете коректора върху кожата под очите и докоснете с върховете на пръстите за безпроблемен ефект.

4. Ако кожата Ви има много несъвършенства, пигментни петна, пъпки или отворени пори – опитайте с BB или CC крем, който придава свеж цвят на кожата, прикрива несъвършенствата и поддържа кожата здрава. Много жени прилагат такива продукти само за „стратегически“ части, например носа, челото и брадичката.

5. За сатенено-матиран, свеж тен на кожата без бръчки – използвайте пудра. Прозрачни бели пудри, например бамбукови или оризови пудри са запазени за „невидим“ грим. Ако предпочитате козметика от висок клас – изберете минерална пудра, която маскира и оцветява, като осигурите най-високо качество на грижата за кожата.

6. Веждите оформят рамката на лицето Ви, така че ги увеличавайте внимателно. Не е нужно да ги подчертавате с молив или помада, ако не Ви харесва или сте притиснати от времето. Един замах с четката на кафява спирала в подходящ нюанс ще свърши работа. По този начин Вие придавате на лицето си характер и оживявате очите си. Ако сте нанесли прекалено много кафява спирала – премахнете излишното количество с чист гребен за вежди.

7. Нанесете спирала – ако имате светла кожа и коса – опитайте кафява спирала – това ще Ви придаде много деликатен, фин външен вид. Жените, които имат тъмна коса, мигли и вежди, трябва да имат черна спирала – за предпочитане такава, която разделя и оформя миглите, придавайки им хубав, естествен вид. За тази цел са създадени спирали със силиконови четки, които имат правилно оформени и подредени косъмчета на четките.

8. За да имате свеж вид и да избегнете ефекта, подобен на торта, след като нанесете пудра – леко нанесете руж върху бузите, който придава младежки и отпочинал вид на лицето Ви.

Ако усещате, че искате да го направите – вземете балсам за устни в неутрален цвят. Все пак, един обикновен защитен балсам за устни е идеален за „невидим“ грим. Този вид грим е идеален за горещи летни дни. Вашето лице се запазва свежо, а фон дьо тенът не се разтича.