Серум за мигли – кой да изберете?

Серумът за мигли е продукт, който е почти толкова популярен колкото спиралата – превърнал се е в задължителна козметика и може да се задържи в несесера с гримовете. Не е изненада, че ефектите са страхотни – миглите са дълги, гъсти и плътни. Серумът за мигли е нещо повече от изкуствени ресници, имитиращи натурални косъмчета. Той действа върху естествените мигли, които растат красиви като никога преди, подпомогнати от висококачествените съставки за грижа. Пазарът е пълен с различни видове серуми. Как да изберете най-добрият? Прочетете нашия наръчник.

Кой серум за изберете – наръчник

Как да изберете серум за мигли, който ще ви дари с прекрасни резултати? Оказва се, че не е трудно, ако имате предвид следните 4 важни правила:

1. Винаги проверявайте ревютата за даден продукт, преди да го купите

Въпреки че серумите са сравнително нова козметика на пазара, вече са били тествани от много жени. На база на техните мнения и тестове са били създадени класации и публикации. Ето защо е винаги добре да проверявате кой серум за мигли се счита за най-добър и какви са мненията за него.

2. Не се привличайте от ниската цена

За съжаление висококачествените серуми струват колкото популярна спирала. По-евтините съдържат малко подсилващи съставки, които не работят върху корените толкова ефективно, апликаторът не е качествен – балсамът се разтича по клепачите и влиза в очите. Най-добрият серум бързо прониква в кожата (нанася се върху клепача точно зад линията с миглите) и не се налага да се използва голямо количество.

3. Проверете състава

Знаехте ли, че повечето подхранващи съставки в серумите не подобряват външния вид на миглите? Задачата на добрия серум е да подсили корените и да заздрави фоликулите, както и да стимулира растежа. Като цяло кератинът не трябва да се включва в състава, защото може да блокира растежа на миглите и да ги направи чупливи и крехки. Добра идея е да подпомогнете ефекта на балсама с правилно подбрана спирала, която може допълнително да подхрани и защити косъмчетата. Запомнете, че колкото по-къс състав, толкова по-добре.

4. Избягвайте серумите за мигли с четка

Серумите за мигли с традиционна четка нито подсилват, нито помагат за растежа за миглите. Подобни продукти обикновено само защитават от вредните външни фактори (студ, слънце, вятър). Те приличат на подхранващи спирали, ето защо подобни серуми рядко се срещат. Серумите за мигли с малки и прецизни четки със сигурност са по-добри.