Стилизиране на веждите в 3 стъпки – Лесно постигане на красив външен вид

Как да се сдобиете с красив външен вид? Трябва да помните, че красотата е в нашите ръце. Само правилната грижа и стилизиране на веждите са ключът към успеха. Вижте 3-те лесни стъпки за получаване на безупречни вежди.

Защо обръщаме толкова внимание на веждите? Защото те са най-важният елемент от лицето – отговорни са за симетрията, карат лицето да изглежда по-слабо и чертите по-остри, показва емоциите и е идеалния завършек на грима. Ето защо трябва да знаете как да се грижите за тях, за да могат те да изглеждат добре. Особено, когато само 3 лесни стъпки за достатъчни.

Първа стъпка: Подхранване, например със серум за вежди

Веждите не са много по-различни от косата, просто те са по-умален, плътен и намиращ се над очите вариант. За да могат те да запазят красивия си цвят и блясък, трябва да бъдат подхранени. Набавянето само на най-необходимите хранителни вещества ще ги дари с здравословен растеж и ще спре опадването. Как да го направим?

Растителните маска са едно от нещата, които могат да се използват за подхранване, например широкоразпространеното рициново масло, използвано, за да направи веждите по-гъсти. Все пак по-доброто решение е редовното използване на серум за вежди – продукт с професионален състав и също толкова професионално действие.

Висококачествен серум за вежди – с внимателно подбрани съставки за нуждите на корена на косъма – е най-добрият избор, защото той:

  •  подхранва, ревитализира и подсилва корена на косъма,
  •  постоянно осигурява правилното ниво на хидратация,
  •  подсилва естествения растеж на веждите,
  •  регенерира, подсилва и прави космите по-плътни,
  •  потъмнява веждите и ги дарява с прекрасен блясък.

Втора стъпка: Скубане и оформяне на веждите

Друга важна стъпка е оскубването. Нито прекалено тънките и редки, нито прекалено гъстите и рошави вежди изглеждат добре. Ето защо втората стъпка при грижата за веждите е да се обърне внимание на правилната форма и косъмчетата да се подрежат внимателно, за да се постигне най-добрият външен вид.

Цялата процедура може да се извърши у дома или чрез посещение при професионалист. Без значение къде решите да скубете веждите, трябва да знаете за тези 2 стъпки:

  1.  Определете формата, тоест маркирайте началото, арката и края на веждите. Трябва да решите и дали арката ще е по-остра или мека.
  2.  Очертайте контура на веждите с молив за вежди, след което оскубете всички ненужни косъмчета, които са извън очертанията.

Трета стъпка: Гримиране на веждите

Понякога добре подхранените и оформени вежди изглеждат добре и не е нужно нищо допълнително. Повечето пъти обаче е нужна третата стъпка, която е… гримирането – или традиционен грим или полуперманентен.

Без значение от вида грим, който изберете, задачата остава същата. Повечето от нас потъмняват и скриват несъвършенствата, за да подчертаят красивата форма на веждите.