Домашната козметика ли е най-добрата?

Тази домашна козметика е добре позната на всеки човек – пилинг с кафе. Този пилинг не само мирише добре, но и омекотява и се грижи за кожата на тялото. Смесете смляно кафе с лъжица зехтин, олио, балсам или крем. Кафето отстранява мръсотията, омекотява повърхността на тялото, помага в борбата със стриите и малките белези, както и подобрява кръвообращението. Добра идея е към сместа да се добави и загряваща канела или захар, които позволяват по-доброто излющване.

Тоникът от краставица и лимон също е добре известен още времето на бабите ни. Тази смес освежава, почиства порите, свива и изсветлява кожата. Препоръчва се при акне, мазна и смесена кожа. Пригответе стъклен съд с преварена или минерална вода и добавете парченца краставица и лимон. Оставете я да престои за малко. След това налейте течността в бутилка от тъмно стъкло. Този вид тоник запазва свойствата си за около седмица. Нанася се сутрин и вечер.

При смесването на сода бикарбонат, лимонена киселина, ароматни масла, зехтин и части от плодове и билки, можем да си направим домашни бомбички за вана. Първите две съставки правят бомбичките пенливи и разтворими във вода. Ароматните масла предоставят прекрасен аромат. Зехтина има овлажняващи кожата свойства. А плодовете и билките се грижат за кожата на тялото. Сместа за бомбички за вана трябва да се излеят във формички и да се оставят в хладилника за 24 часа. Готови са за употреба, в момента, в който се втвърдят.

DIY-Natural-Home-Made-Cosmetics-1080x675

От белтъка на яйцето пък може да се направи подхранващ шампоан. Вземете два белтъка и добавете лъжица мед и лимонов сок. Разбъркайте добре. Сложете сместа върху скалпа си и го втрийте с масажни движения. Изплакнете старателно. Повторете тази процедура няколко пъти. Не забравяйте, че е възможно косата да поеме от миризмата на яйцето.

От друга страна. Можете да си направите и собствена ароматна свещ. За целта използвайте естествен пчелен восък и няколко капки етерично масло. Изсипете разтопеният восък в подходящ стъклен съд и поставете вътре фитила. Когато сместа се втвърди, свещта е готова да бъде запалена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *