Гликолова киселина – Всичко, което трябва да знаете за нея

Гликолова киселина е химическо съединение, което има изключително полезни свойства за здравето и красотата на кожата. Тя се използва главно в козметиката и има социален причин за популярността си. Тази информация ще помогне да разберете повече за това, какво да очаквате от гликоловата киселина.

Какво е гликолова киселина?

Гликолова киселина или бензоил окислител е органично съединение с формула C2H4O3. Тя има две представления – звичайна и техническа. Звичайната форма се използва главно в козметиката, докато техническата се използва за наблюдение, и може да бъде използвана за други фармакологични приложения. Гликолова киселина е затворено съединение, лесно разтварящо се в водата, дори на ниски температури. Това също така прави това химическо съединение лесно достъпно за използване дори при ниски температури. Най-често гликоловата киселина се добавя в гримовите продукти като е част от състава, за да се подобри техният функционален капацитет. Ще откриете, че гликоловата киселина се използва в много продукти за здраве и красота, така че точно трябва да знаете какви са характеристиките й.

Какви характеристики притежава гликоловата киселина?

Гликолова киселина е природна киселина, която има дали две основни характеристики – силна антиоксидантна способност и слаби киселинни влияния. Органичната киселина има силни антиоксидантни свойства, които помагат на кожата да се бори с вредите, нанесени от светлините и ултравиолетовите лъчи. Тя осигурява охраната на кожата от разрушаването, като поддържа цвета й. Силната антиоксидантна способност дава на гликоловата киселина способността да подкарва сама себе си и да постоянно защитава кожата от промените на възрастта. Също така предоставя минерални елементи и влияе положително на здравето на кожата.

Гликоловата киселина също така има слабо кисело свойство.