Правилно нанасяне на лак за нокти – етапи и препоръки

Ноктите ви могат да допълнит различни видове тоалет, да изразят вашата индивидуалност или просто да ви направят да се чувствате доволни. За правилното нанасяне на лак за нокти, трябва да преминете през няколко етапа.

Етап 1: Подготовка на ноктите

Преди да започнете да нанасяте лака, е важно да започнете с чисти и сухи нокти. Можете да използвате отстранител на лак за нокти, ако има остатъци от предишен лак. След като ноктите ви са чисти, е важно да ги изпиляте, като дадете предпочитание на правилна форма и дължина.

Етап 2: Нанасяне на базов покритие

Базовото покритие е важен етап, защото то защитава ноктите от оцветяване и помага за удължаване на продължителността на маникюра ви. Нанася се от корените на ноктите към върховете им.

Етап 3: Нанасяне на цветен лак

Нанасянето на цветен лак е основно действие. Първо, вземете четката на бутилката и намажете я от долната страна на нокътят във вътрешната страна, после от долната страна към външната страна. След това плавно провлачете четката по центъра на нокътя от долу на горе. Дайте на всяка слой да изсъхне преди да добавяте следващия.

Етап 4: Нанасяне на покривен слой

Покривният слой помага за удължаване живота на лака, като го защитава от наранявания. Нанасяйте го върху всеки нокът, като използвате кист.

Етап 5: Поправка на грешките

Ако цветната боя излязе извън границите на нокътя, можете да използвате отстранител на лак за нокти и памучно тампонче, за да го премахнете и да направите границите остри и изчистени.

Съвети и трикове

  • Нанасяте тънки слоеве лак: Повечето хора правят грешката да нанасят дебел слой лак, мислейки, че това ще помогне за бързото покриване на нокътя. Но това само продължава времето за сушене и увеличава вероятността от надраскване или пушкане на лака.

  • Ползвайте правилен ход на четката: Почнете в средата на нокътя и след това се преместете към страните. Това помага за равномерно покриване.

Сега вече знаете как се нанася лак за нокти правилно. Това е процес, който с няколко практики ще стане бърз и без усилия. Желанието да имате красиви и добре поддържани рокли обаче изисква регулярна грижа и добра практика.