Как да увеличите обема на вашата коса за по-плътен и животен вид

Косата е главен акцент във визията на всеки един от нас. Независимо дали е къса, средна или дълга, кожата ви може да изглежда плътна и пълна с живот, ако знаете правилните техники и продукти за стилизиране.

Voluminous Hair

Малки промени, големи разлики

Уголемяването на обема на косата не изисква огромни промени или посещение в салона. Понякога достатъчни са малки промени във вашата ежедневна рутина, за да се постигне желаният резултат.

Грижа за косата

На първо място стой и изборът на правилните продукти и методи за грижа за косата. Шампоаните и балсамите, предназначени за добавяне на обем, съдържат специални съставки, които помагат на косата да стане по-плътна и да изглежда по-обемна.

Правилна подстрижка

Подстрижката ви също може да играе роля. Ако косата ви е прекалено дълга и тежка, тя може да се свали и да изглежда по-тънка. Постригване на косата на по-къси или средни дължини може да подпомогне обема.

Стайлинг продукти

Използването на правилните продукти за стилизиране е също важно. Волумизиращите продукти, като пяна или спрей за обем, придават на косата допълнителна „пълнота“.

Креативни начини за добавяне на обем към косата

Ако искате да направите косата си по-обемна и плътна, но не искате да промените своята подстрижка или да използвате тонове продукти за стилизиране, има много креативни начини, по които можете да успеете.

Стилизирање с преса

Една от техниките ви включва използването на топлинна преса или бигуди за волумизиране.

Обръщане на косата надолу

Друг начин за увеличаване на обема на косата е да я обърнете надолу, докато я сушите.

Използване на ролки

Старомодните ролки могат да са много ефективни също така.

Продукти, нужни за увеличаване на обема на вашата коса

Въпреки че техниките, които споменахме по-горе, могат да помогнат, има и доста продукти за обем, които също могат да допринесат за плътния и обемен вид на косата.

Волумизиращ шампоан

Този тип шампоан стяга кутикулите на косата, което позволява на косата да изглежда по-плътна и с по-обем.

Волумизиращ силиконов балсам

Силиконовите балсами придават на косата допълнителен обем, тъй като покриват косъма и създават илюзията за по-дебела коса.

Волумизираща пяна или спрей

Тези продукти работят, като „издигат“ корените на косата, което създава впечатлението за по-голям обем.

Заключение

Уголемяването на обема на косата не е само въпрос на избор на правилните продукти и техники, но и на правилна грижа и подход към косата. Независимо дали използвате шампоан за обем, стилизираща пяна, бигуди или просто променяте подстрижката си, крайният резултат може да бъде красива, обемна коса, която се чувствате уверени да я носите с гордост.