Какво представлява "beauty blender" и как да го използвате?

Beauty Blender е гъба, която се използва за нанасяне на течен грим. Нейната форма на сълза позволява удобно и равномерно разнасяне на продукта по цялото лице. Откъде идва Beauty Blender, какви са нейните свойства, употреба и видове? Как да я използвате, измивате и да изберете оригинална?

Beauty Blender – какво представлява и откъде идва?

Beauty Blender е изобретена и патентована от холивудския гримьор Rea Ann през 2002 г. Розовата гъба, създадена за нанасяне на грим, бързо се превръща в хит. Днес тя се използва не само от известни гримьори, но и от жени по целия свят. Beauty Blender може да бъде разпозната по уникалната форма на сълза. Благодарение на факта, че няма остри ръбове, тя улеснява равномерното нанасяне на грим. В резултат на това липсват ивици, петна или зацапвания, а обезцветяванията и фините линии са по-малко видими.

Beauty Blender – свойства и употреба

Beauty Blender е мека и еластична пореста гъба. Благодарение на структурата, наподобяваща пчелна пита, тя задържа водата ефективно. Ако се намокри преди употреба, тя абсорбира козметичния продукт само до минимална степен. Гъбата не съдържа латекс и е без аромат, хипоалергенна е. Необходимо е да се измива редовно.

Първоначално Beauty Blender трябваше да бъде гъба за нанасяне само на фон дьо тен. Но с течение на времето, употребата й бе разширена и сега тя включва прилагането на руж под формата на крем, коректор и дори крем за лице.

Beauty Blender – видове

Оригиналната Beauty Blender е с размери 5,5 см на 3,5 см, тежи 4 гр. и има розов цвят. С течение на времето, гъбата започна да се появява в много други размери, форми, цветове и предназначения. Днес козметичният пазар изобилства от различни видове.

  • Beauty Blusher – по-малка версия на Beauty Blender, предназначена за нанасяне на руж под формата на крем или прах. Нейният сив цвят улеснява съчетаването и смесването на нюансите.
  • Beauty Blender micro и mini – миниатюрната Beauty Blender разназя козметичния продукт с още по-голяма прецизност, особено в такива части на лицето като ъглите на очите, клепачите или около носа. Тя позволява по-прецизно контуриране и изсветляване на чертите на лицето.
  • White Beauty Blender се използва за нанасяне на безцветни продукти, като кремове и серуми.
  • Black Beauty Blender е предназначена за бронзанти.
  • Гъбата Blotterazzi има за цел събиране на излишния себум. Тя освежава грима и не го нарушава. Има предимството пред попивателните хартии, защото прилепва към кожата с цялата си повърхност, благодарение на което равномерно абсорбира себума и не размазва грима, а „събира“ само от местата, на които бива притиснати.

Beauty Blender – как да я използвате?

За да използвате Beauty Blender, трябва да я овлажните с течаща вода и да изстискате и попиете излишната вода с хартиена кърпа. След като гъбата е готова, я поставете в продукта за грим и го нанесете върху лицето си. Внимателно, но фино я притискайте към лицето си и продължавайте да потупвайте с нея върху кожата. Не избърсвайте гъбата през лицето си, просто я потупвайте, като притискате грима към кожата за безупречен завършек. По-широката част на апликатора ще бъде подходяща за по-големи площи, като челото и бузите, докато при използването на острия ръб ще нанесете грима върху по-малки области, например около очите и носа.

Как да определите кой е оригиналният Beauty blender?

Всеки път, когато продуктът стане популярен хит, броят на имитиращите продукти се увеличава. Същото се отнася и за Beauty Blender. За съжаление, става все по-трудно да се определи дали продуктът е реален поради подвеждащата и невярна информация, посочена на етикета на повечето апликатори. Въпреки че бихме могли да попаднем на такъв продукт навсякъде, изглежда, че онлайн покупката е най-рисковото решение. Това, което трябва да вземете под внимание в този случай, е изненадващо ниската цена, въпреки че може да бъде подвеждаща; производителите повишават цената на имитиращите продукти, за да не обезкуражат потенциалните клиенти да ги купуват. Оригиналната Beauty Blender е изключително мека, има по-малко пори, отколкото имитиращият вариант, и по-лесно абсорбира водата, като в резултат на това увеличава размера си и става по-устойчива. Освен това е невъзможно да се постави в изправено положение поради закръглената форма.

Как да измивате Beauty Blender?

Beaut Blender трябва да се измива преди всяка употреба или след всяко приложение: производителят гарантира, че това ще Ви помогне да я поддържате в перфектна форма до 4 месеца! Струва си да я измиете със специален сапун и друг специален продукт, но можете да използвате и обикновен сапун или шампоан. След като е напълно почистена, оставете я настрана да изсъхне на въздух – уверете се, че мястото е проветриво, далеч от парно и без влага и слънчева светлина. Неспазването на тези условия ще се отрази отрицателно на дълготрайността на продукта.

Beauty Blender губи своя наситен цвят при всяка употреба. Това е природно явление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *